KUINKA GADDAFI JA HÄNEN POIKANSA VANGITTIIN !

TÄMÄ BLOGI PÄÄSI KATSOMAAN TULEVAISUUTEEN! Näimme, kuinka Gaddafi kukistettiin. Viimeisessä bunkkerissa, lähellä välimeren rantaa, Tripolin kaupungin pohjois-osasssa, hän ja hänen poikansa vihdoin antautuvat.
KAIKKI TRIPOLILAISET OVAT KOKOONTUNEET TÄNNE! Kyynelkaasua silmistään pyyhkien pojat kävelevät hieman horjuen. Saif Al-Islam on piileskelynsä aikana lihonnut muodottomaksi möykyksi. Isä-Gaddafilla ei ole kyynelkanavia. Hän yrittää vielä puida nyrkkiä nauravalle väkijoukolle. Koko Tripoli, arabimaailma ja kaikki heidän ystävänsä nauravat riemusta. Nämä naurettavat hahmot suljetaan kaltereilla varustettuihin autoihin. Matka kohti Ihmisoikeus tuomioistuinta on alkanut. Ja illalla Tripolissa ja koko Libyassa on hurjat juhlat. Ja koko maailma elää tässä riemussa yhdessä heidän kanssaan!

Tämän blogin sisältö on pääosin löydetty Twitterin kautta

http://twitter.com/#!/FinlandForLibya seuraa 23 merkittävää Libyan tilanteesta tiedottavaa lähdettä. Näissä on joka päivä useita satoja viestejä ja Libyan päivittäinen tilanne kuvastuu niissä hyvin selkeästi.
https://twitter.com/#!/FinlandForLibya/favorites Päivittäin täydentyvä valikoima tärkeimmistä viesteistä.
Uusimmat Libya-kartat: http://twitter.com/#!/Libyamap taistelutapahtumista.

21.7.2011

Pystyykö Gaddafin propaganda pitämään ihmisiä otteessaan

Tripoli on kuukausikaupalla ollut Gaddafin yksinomaisessa valvonnassa.  Internet on ollut suljettuna ja ainoa sallittu TV-lähde ovat olleet Gaddafin TV-asemat.  Ihmiset ovat saaneet ulkopuolista tietoa hyvin vähän.  Painostus on ollut ankara.  Voi olla, että siihen on liittynyt myös painostusta taloudellisilla seikoilla; rahalla, ruuan saannilla, sosiaalisella asemalla.

Onko tämä Gaddafin ote voinut kääntää ihmisiä pysyvästi Gaddafin puolelle?
Voiko hirmuhallitsija tällä tavalla voittaa kansan puolelleen?

Kansan pitäminen kurissa aseiden ja väkivallan avulla on historian saatossa ollut käytössä lukemattomissa valtioissa.  Libyan tapauksessa se ote on ollut uskomattoman vahva.  Ja on oikeastaan käsittämätöntä, että sitä ei ole vielä pystytty murtamaa.

Gaddafin otteen lopullinen murtuminen on kiinni siitä, millaisia ajatuksia on Tripolin asukkaiden sydämissä.  Sitä me emme voi tietää, vaikkakin siitä on olemassa hyvä veikkaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

MUTTA KUINKA GADDAFI MENETTI 100.00 SOTILASTAAN.

Tässä blogissa kerrotaan hieman siitä tarinasta.
100.000 ilkeätä miestä joilla oli vahvat aseet, kuinka heidät pystyttiin voittamaan.
Kuinka Libyan urhea kansa hankki itselleen vapauden!

Ja kuinka jokainen diktaattori, joutuu nyt varomaan ja pelkäämään.

Sillä vapautta janoavat ihmiset ovat nyt yhdistyneet kaikkialla maailmassa. Ja vahvimmat heistä, ja osaavimmat, ja taitavimmat, ovat valmiit käyttämään kaikki kykynsä vapauden hyväksi.