KUINKA GADDAFI JA HÄNEN POIKANSA VANGITTIIN !

TÄMÄ BLOGI PÄÄSI KATSOMAAN TULEVAISUUTEEN! Näimme, kuinka Gaddafi kukistettiin. Viimeisessä bunkkerissa, lähellä välimeren rantaa, Tripolin kaupungin pohjois-osasssa, hän ja hänen poikansa vihdoin antautuvat.
KAIKKI TRIPOLILAISET OVAT KOKOONTUNEET TÄNNE! Kyynelkaasua silmistään pyyhkien pojat kävelevät hieman horjuen. Saif Al-Islam on piileskelynsä aikana lihonnut muodottomaksi möykyksi. Isä-Gaddafilla ei ole kyynelkanavia. Hän yrittää vielä puida nyrkkiä nauravalle väkijoukolle. Koko Tripoli, arabimaailma ja kaikki heidän ystävänsä nauravat riemusta. Nämä naurettavat hahmot suljetaan kaltereilla varustettuihin autoihin. Matka kohti Ihmisoikeus tuomioistuinta on alkanut. Ja illalla Tripolissa ja koko Libyassa on hurjat juhlat. Ja koko maailma elää tässä riemussa yhdessä heidän kanssaan!

Tämän blogin sisältö on pääosin löydetty Twitterin kautta

http://twitter.com/#!/FinlandForLibya seuraa 23 merkittävää Libyan tilanteesta tiedottavaa lähdettä. Näissä on joka päivä useita satoja viestejä ja Libyan päivittäinen tilanne kuvastuu niissä hyvin selkeästi.
https://twitter.com/#!/FinlandForLibya/favorites Päivittäin täydentyvä valikoima tärkeimmistä viesteistä.
Uusimmat Libya-kartat: http://twitter.com/#!/Libyamap taistelutapahtumista.

20.5.2011

Libyan uusi hallinto on mudostumassa NTC:n suojissa

Kokonainen valtiokoneiston on syntymässä itäiseen Libyaan.  Joku kommentoi, että NTC:n johtajat ovat paljon kiinnostuneempia sodan jälkeisestä Libyasta, kuin sodan voittamisesta.  Valtion johtaminen on kuitenkin suuri ja vaikea homma.  Ja maan hallinnon luominen lähes tyhjästä on kuitenkin niin vastuullinen työ, että siihen on paneuduttava kunnolla.
    Hallinnon virkamiesten määrä lasketaan varmaan jo tuhansissa ja rahoitus ei varmaankaan tule mudostamaan suurta estettä.  Ulkomailla asuvat Libyalaiset ovat omilla lahjoituksillaan helpottaneet tilannetta ja keräyksiä on järjestetty mm. Kanadassa.

     Osalle vallankumouksellisista siis maksetaan palkkaa.  Aiheuttaako tämä kateutta ja keskustelua?  Entä sotilaat?  Heistäkin varmaan merkittävä osa on ammattilaisia.  Ja nämä TOYOTA-kundit avoautossaan kai hekin saavat sentään safkat NTC:n puolesta.  Joka tapauksessa oman elannon hankkiminen on NTC:nkin alueella varmaan olennainen osa näiden ihmisten elämää.  Pelkällä vallankumousromantiikalla ei elä.
     Libyan työttömyysprosentti, ainakin nuorison keskuudessa, taisi olla ennen sotaa 30%.  Nyt siis työtä on, mutta kuka maksaa palkan?  Poliisi ja muuta valtion elementit ovat myös järjestymässä ja jälleenrakennus varmastikin tulee takaamaan työtä kaikille halukkaille.

https://twitpic.com/4xgyx3/full   Kartta Libyan taistelutilanteesta.

Ja Gaddafi siis muka kukistui ennusteeni mukaan jo eilen.  Eipä tapahtunut.  Siinä on sitkeyttä enemmän kuin kaikissa muissa maailman johtajissa yhteensä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

MUTTA KUINKA GADDAFI MENETTI 100.00 SOTILASTAAN.

Tässä blogissa kerrotaan hieman siitä tarinasta.
100.000 ilkeätä miestä joilla oli vahvat aseet, kuinka heidät pystyttiin voittamaan.
Kuinka Libyan urhea kansa hankki itselleen vapauden!

Ja kuinka jokainen diktaattori, joutuu nyt varomaan ja pelkäämään.

Sillä vapautta janoavat ihmiset ovat nyt yhdistyneet kaikkialla maailmassa. Ja vahvimmat heistä, ja osaavimmat, ja taitavimmat, ovat valmiit käyttämään kaikki kykynsä vapauden hyväksi.