KUINKA GADDAFI JA HÄNEN POIKANSA VANGITTIIN !

TÄMÄ BLOGI PÄÄSI KATSOMAAN TULEVAISUUTEEN! Näimme, kuinka Gaddafi kukistettiin. Viimeisessä bunkkerissa, lähellä välimeren rantaa, Tripolin kaupungin pohjois-osasssa, hän ja hänen poikansa vihdoin antautuvat.
KAIKKI TRIPOLILAISET OVAT KOKOONTUNEET TÄNNE! Kyynelkaasua silmistään pyyhkien pojat kävelevät hieman horjuen. Saif Al-Islam on piileskelynsä aikana lihonnut muodottomaksi möykyksi. Isä-Gaddafilla ei ole kyynelkanavia. Hän yrittää vielä puida nyrkkiä nauravalle väkijoukolle. Koko Tripoli, arabimaailma ja kaikki heidän ystävänsä nauravat riemusta. Nämä naurettavat hahmot suljetaan kaltereilla varustettuihin autoihin. Matka kohti Ihmisoikeus tuomioistuinta on alkanut. Ja illalla Tripolissa ja koko Libyassa on hurjat juhlat. Ja koko maailma elää tässä riemussa yhdessä heidän kanssaan!

Tämän blogin sisältö on pääosin löydetty Twitterin kautta

http://twitter.com/#!/FinlandForLibya seuraa 23 merkittävää Libyan tilanteesta tiedottavaa lähdettä. Näissä on joka päivä useita satoja viestejä ja Libyan päivittäinen tilanne kuvastuu niissä hyvin selkeästi.
https://twitter.com/#!/FinlandForLibya/favorites Päivittäin täydentyvä valikoima tärkeimmistä viesteistä.
Uusimmat Libya-kartat: http://twitter.com/#!/Libyamap taistelutapahtumista.

20.6.2011

Oma asenteeni Lähi-Idän perus-ongelmaan; Israel - Palestiina

Mikä on tavallisen suomalaisen asenne Lähi-Idän perimmäiseen ongelmaan.

Blogin kirjoittajana minun lienee syytä ilmaista oma mielipiteeni myös tästä asiasta.  Voihan olla, että tämä mielipiteeni heijastuu vahvasti kirjoituksiini...

Suomessa on perinteisesti hyvin vahva Israel-myönteisyys, jota tuputetaan yleensä jo lapsille.  Israelin kulttuuri on myös paljon lähempänä, kuin palestiinalaisten.  Musiikki, eritoten.  Ja uskonnollisuus työntää myös vahvasti siihen suuntaan.  Luulen, että Suomessa sympatiat kallistuvat Israelin puolelle vähintäänkin 70-30 %
Tunnen vieläkin sympatiaa Israelia kohtaan, ihailen asevoimien taitoa ja maan tekniikkaa ja sivistystä.

Tunnen suurta sympatiaa palestiinalaisten hätää kohtaan.  Haluaisin tutustua enemmän heidän kulttuuriinsa.  Luulen, että tällä hetkellä sympatiani jakautuvat 50-50 %   Tunnen  hyvin ISRAELIN syntyhistorian, olen Lukenut myös Leon Uris:in kirjan siitä aiheesta.  Tämä Israelin syntyhistoria siis antaa minulle tiedot arvioida Palestiinaa !!

Siitä ei pääse mihinkään, että Israelilaiset ryöstivät palestiinalaisten maat.  Ryöstöllä tarkoitan II-maailmansodan jälkeen tapahtuneita tekoja.  Tuohon sotaan olisi kaiken sivistymättömän toiminnan pitänyt päättyä ja asiat olisi pitänyt voida ratkaista rauhanomaisesti.
   Mutta tapahtumat ovat seuranneet toistaan, koston ja vihan kierre jatkuu.
Mitään ei taida olla tehtävissä, kun kaksi kansaa haluaa asustaa samaa maa-aluetta.

Suraavaksi minun varmaan on myös syytä lausua mielipiteeni islamista.

1 kommentti:

  1. Koraanin opetus Israelin maasta

    Koraani Su 10:
    90. Me annoimme Israelin lasten kulkea meren poikki, ja silloin Farao sotajoukkoineen seurasi heitä sorron- ja vallanhaluisena, kunnes hän joutui veden valtaan ja sanoi: »Minä uskon, ettei ole olemassa muuta jumaluutta kuin Hän yksin, johon Israelin lapset uskovat. Minä myös tunnustaudun oikeauskoiseksi.»
    91. »Nyt kylläkin! Mutta ennen olet ollut tottelematon ja kuulunut väärintekijöihin.
    92. Siksi Me tahdomme tänä päivänä pelastaa pinnalle ruumiisi, jotta olisit muistomerkkinä sille, joka on sinun seuraajasi.» Mutta useimmat ihmiset eivät välitä Meidän merkeistämme.
    93. Me todella järjestimme Israelin lapsille hyvät asuinsijat ja varustimme heidät hyvällä ravinnolla, eivätkä he olleet eripuraisia ennen kuin paisuivat tiedossaan. Totisesti, Herrasi on ylösnousemuksen päivänä ratkaiseva sen, mistä he kiistelivät.

    Muslimit koittavat tuhota Israelin sekä vaativat Israelista maa-alueita itselleen. Muslimit sanovat, että osa Israelin alueista kuuluu palestiinalaisille. Koraani ilmoittaa, että Allah on antanut Israelin maa-alueen juutalaisille, joka on heidän luvattu maa.

    Muslimit sotivat koraanin ilmoitusta vastaan koittaessaan tuhota Israelin sekä ottaa haltuunsa Israelin maa-alueita. Palestiinan kysymys sekä Lähi-idän ongelmat ratkeaisivat jos muslimit uskoisivat koraania ja ja antaisivat israelilaisten asua omassa maassaan, joka kuuluu heille. Tietenkin parasta olisi jos he uskoisivat Herraa Jeesusta ja Raamattua, sillä silloin he todella tietäisivät kenelle Israelin maa kuuluu. Rikkaat arabimaat voisivat uudelleen asuttaa Palestiinan arabit ja antaa heille kunnon kodin ja elannon öljy miljardien tulojen kautta. Arabit eivät kuitenkaan halua tehdä tätä, vaan he haluavat pitää Palestiinan arabit kurjuudessa sekä kilpenä ja tekosyynä Israelia vastaan.

    Israelin maa on jatkuvan arabiterrorismin kohteena, joista osa iskuista tehdään Palestiinan kautta, siksi Israel joutuu pitämään tiukan valvonnan Palestiinan arabien suhteen. Ongelma poistuisi jos arabit uskoisivat koraania, joka sanoo Allahin antaneen Israelin maan juutalaisille. Arabi monimiljonäärien olisi helppo uudelleen asuttaa palestiinalaiset eri arabimaihin, josta he ovat alunperin kotoisin.

    Sivun tekstilähde; http://koti.phnet.fi/petripaavola/koraaninjaRaamatunerilaisetopit5.html

    VastaaPoista

MUTTA KUINKA GADDAFI MENETTI 100.00 SOTILASTAAN.

Tässä blogissa kerrotaan hieman siitä tarinasta.
100.000 ilkeätä miestä joilla oli vahvat aseet, kuinka heidät pystyttiin voittamaan.
Kuinka Libyan urhea kansa hankki itselleen vapauden!

Ja kuinka jokainen diktaattori, joutuu nyt varomaan ja pelkäämään.

Sillä vapautta janoavat ihmiset ovat nyt yhdistyneet kaikkialla maailmassa. Ja vahvimmat heistä, ja osaavimmat, ja taitavimmat, ovat valmiit käyttämään kaikki kykynsä vapauden hyväksi.