KUINKA GADDAFI JA HÄNEN POIKANSA VANGITTIIN !

TÄMÄ BLOGI PÄÄSI KATSOMAAN TULEVAISUUTEEN! Näimme, kuinka Gaddafi kukistettiin. Viimeisessä bunkkerissa, lähellä välimeren rantaa, Tripolin kaupungin pohjois-osasssa, hän ja hänen poikansa vihdoin antautuvat.
KAIKKI TRIPOLILAISET OVAT KOKOONTUNEET TÄNNE! Kyynelkaasua silmistään pyyhkien pojat kävelevät hieman horjuen. Saif Al-Islam on piileskelynsä aikana lihonnut muodottomaksi möykyksi. Isä-Gaddafilla ei ole kyynelkanavia. Hän yrittää vielä puida nyrkkiä nauravalle väkijoukolle. Koko Tripoli, arabimaailma ja kaikki heidän ystävänsä nauravat riemusta. Nämä naurettavat hahmot suljetaan kaltereilla varustettuihin autoihin. Matka kohti Ihmisoikeus tuomioistuinta on alkanut. Ja illalla Tripolissa ja koko Libyassa on hurjat juhlat. Ja koko maailma elää tässä riemussa yhdessä heidän kanssaan!

Tämän blogin sisältö on pääosin löydetty Twitterin kautta

http://twitter.com/#!/FinlandForLibya seuraa 23 merkittävää Libyan tilanteesta tiedottavaa lähdettä. Näissä on joka päivä useita satoja viestejä ja Libyan päivittäinen tilanne kuvastuu niissä hyvin selkeästi.
https://twitter.com/#!/FinlandForLibya/favorites Päivittäin täydentyvä valikoima tärkeimmistä viesteistä.
Uusimmat Libya-kartat: http://twitter.com/#!/Libyamap taistelutapahtumista.

9.6.2011

Päättyykö Libyan sota katutaisteluihin Tripolissa?

NATO yrittää murtaa Gaddafin hallituksen sisältäpäin.  Se olisi edullinen ratkaisu kaikille, mutta eritoten se säästäisi tämänn kaupungin tuholta.  Sen hyväksi kannattaa ponnistella.

Eräät kirjoittajat Twitterisssä ovat sitä mieltä, että tämä on mahdotonta ja että NATO:n pitäisi enemmän iskeä Gaddafin eturintamaan.  He eivät näe mahdollisuutta Gaddafin murtamiseen näin.

MUTTA: Kun tältä "tulevalta katutaistelulta" murretaan Gaddafin vahvimmat linnakkeet; betonitalot, jotka voisivat toimia hänen tukikohtinaan, niin hän joutuu käyttämään tavallisia taloja.  Silloin kaikki on hänelle vaikeampaa; ammuksien varastointi, joukkojen komentaminen.

Miehet ovat hajallaan ja heidän on helpompi loikata vapaustaistelijoiden joukkoihin.

Libyan tilanne on nyt taas siirtymässä uuteen vaiheeseen.  Vuoristokaupungit ovat vapautuneet ja taisi etelässäkin toiseksi suurin kaupunki siirtyä aika rauhallisesti vapauden puolelle.

Ja nyt NATO on murtamassa Gaddafin mahdollisuutta käydä sotaa Tripolin kaduilla.
Uskon, että se tulee onnistumaan.
MUTTA  jopa vapautumisenkin jälkeen Gaddafin kannattajien aseellinen voima Tripolissa tulee sälilymään.  Pyssyjen ottaminen heiltä pois tulee olemaan vaikea ja pitkällinen prosessi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

MUTTA KUINKA GADDAFI MENETTI 100.00 SOTILASTAAN.

Tässä blogissa kerrotaan hieman siitä tarinasta.
100.000 ilkeätä miestä joilla oli vahvat aseet, kuinka heidät pystyttiin voittamaan.
Kuinka Libyan urhea kansa hankki itselleen vapauden!

Ja kuinka jokainen diktaattori, joutuu nyt varomaan ja pelkäämään.

Sillä vapautta janoavat ihmiset ovat nyt yhdistyneet kaikkialla maailmassa. Ja vahvimmat heistä, ja osaavimmat, ja taitavimmat, ovat valmiit käyttämään kaikki kykynsä vapauden hyväksi.