KUINKA GADDAFI JA HÄNEN POIKANSA VANGITTIIN !

TÄMÄ BLOGI PÄÄSI KATSOMAAN TULEVAISUUTEEN! Näimme, kuinka Gaddafi kukistettiin. Viimeisessä bunkkerissa, lähellä välimeren rantaa, Tripolin kaupungin pohjois-osasssa, hän ja hänen poikansa vihdoin antautuvat.
KAIKKI TRIPOLILAISET OVAT KOKOONTUNEET TÄNNE! Kyynelkaasua silmistään pyyhkien pojat kävelevät hieman horjuen. Saif Al-Islam on piileskelynsä aikana lihonnut muodottomaksi möykyksi. Isä-Gaddafilla ei ole kyynelkanavia. Hän yrittää vielä puida nyrkkiä nauravalle väkijoukolle. Koko Tripoli, arabimaailma ja kaikki heidän ystävänsä nauravat riemusta. Nämä naurettavat hahmot suljetaan kaltereilla varustettuihin autoihin. Matka kohti Ihmisoikeus tuomioistuinta on alkanut. Ja illalla Tripolissa ja koko Libyassa on hurjat juhlat. Ja koko maailma elää tässä riemussa yhdessä heidän kanssaan!

Tämän blogin sisältö on pääosin löydetty Twitterin kautta

http://twitter.com/#!/FinlandForLibya seuraa 23 merkittävää Libyan tilanteesta tiedottavaa lähdettä. Näissä on joka päivä useita satoja viestejä ja Libyan päivittäinen tilanne kuvastuu niissä hyvin selkeästi.
https://twitter.com/#!/FinlandForLibya/favorites Päivittäin täydentyvä valikoima tärkeimmistä viesteistä.
Uusimmat Libya-kartat: http://twitter.com/#!/Libyamap taistelutapahtumista.

26.3.2011

Libyan lentokiellon kuudes päivä; onko tämä tehokasta.

 http://cencio4.wordpress.com/  Lainaus:


More than 350 aircraft (over a half belong to the US) from 9 nations are currently involved in the air campaign that continues to target the already degraded Libyan air defence capabilities, logistics nodes and ammunition supplies. In the last day, the coalition flew a total of 130 sorties, 49 of which were designed to hit a pre-planned target; 75% of the missions were flown by partner nations.
On Day 6, the coalition flew a total of 130 sorties of all types: from air-to-air refueling, to ISR (Intelligence, Surveillance and Reconnaissance), to Combat Air Patrol and strikes. The number of flying aircraft is such that only a fine coordination based on daily ATOs (Air Tasking Orders) ensures the deconfliction of the various missions in the congested airspace over the Gulf of Sidra, Gortney explained.


Tämä ei nyt niin kovin tehokkaalta näytä;  350 konetta, jotka tekevät yhteensä 130 tehtävää, mukaanlukien tankkauslennot ja ehkäpä jonkun komentajan kuljetuksen tyttöystävää tapaamaan...
Minä olisin odottanut kyllä paljon enemmän;  Ehkäpä lentäjät ovat vasta totuttelemassa ja koneista osa nopeassa hälytysvalmiudessa jonkun ison tapahtuman varalta.  
Mutta silti; mitä ihmettä ne oikein kuppaa?  Eikö jokainen kone voisi tehdä kolme lentoa vuorokaudessa?  


Lentokoneet ilmeisesti vaikuttivat suurelti siihen, että Gaddafin joukot ajettiin pois Ajdabiyan kaupungista. 


Eräs suuri murhe näillä hävittäjälentäjillä on;  Mahdollisuus saada tililleen historiallinen ilmavoitto; siis vihollisen lentokoneen pudotus taistelutilanteessa, on lähes nollan luokkaa.  Gaddafin ilmavoimat kun on jo lähes tuhottu.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

MUTTA KUINKA GADDAFI MENETTI 100.00 SOTILASTAAN.

Tässä blogissa kerrotaan hieman siitä tarinasta.
100.000 ilkeätä miestä joilla oli vahvat aseet, kuinka heidät pystyttiin voittamaan.
Kuinka Libyan urhea kansa hankki itselleen vapauden!

Ja kuinka jokainen diktaattori, joutuu nyt varomaan ja pelkäämään.

Sillä vapautta janoavat ihmiset ovat nyt yhdistyneet kaikkialla maailmassa. Ja vahvimmat heistä, ja osaavimmat, ja taitavimmat, ovat valmiit käyttämään kaikki kykynsä vapauden hyväksi.