KUINKA GADDAFI JA HÄNEN POIKANSA VANGITTIIN !

TÄMÄ BLOGI PÄÄSI KATSOMAAN TULEVAISUUTEEN! Näimme, kuinka Gaddafi kukistettiin. Viimeisessä bunkkerissa, lähellä välimeren rantaa, Tripolin kaupungin pohjois-osasssa, hän ja hänen poikansa vihdoin antautuvat.
KAIKKI TRIPOLILAISET OVAT KOKOONTUNEET TÄNNE! Kyynelkaasua silmistään pyyhkien pojat kävelevät hieman horjuen. Saif Al-Islam on piileskelynsä aikana lihonnut muodottomaksi möykyksi. Isä-Gaddafilla ei ole kyynelkanavia. Hän yrittää vielä puida nyrkkiä nauravalle väkijoukolle. Koko Tripoli, arabimaailma ja kaikki heidän ystävänsä nauravat riemusta. Nämä naurettavat hahmot suljetaan kaltereilla varustettuihin autoihin. Matka kohti Ihmisoikeus tuomioistuinta on alkanut. Ja illalla Tripolissa ja koko Libyassa on hurjat juhlat. Ja koko maailma elää tässä riemussa yhdessä heidän kanssaan!

Tämän blogin sisältö on pääosin löydetty Twitterin kautta

http://twitter.com/#!/FinlandForLibya seuraa 23 merkittävää Libyan tilanteesta tiedottavaa lähdettä. Näissä on joka päivä useita satoja viestejä ja Libyan päivittäinen tilanne kuvastuu niissä hyvin selkeästi.
https://twitter.com/#!/FinlandForLibya/favorites Päivittäin täydentyvä valikoima tärkeimmistä viesteistä.
Uusimmat Libya-kartat: http://twitter.com/#!/Libyamap taistelutapahtumista.

27.3.2011

Sirt, nyt on aika hieman kertoa sen tilanteesta Libyan sodassa:

Twitter 27.3.2011
RT @iyad_elbaghdadi: I think Gaddafi opted for a strategic retreat. Maybe betting on Sirt for a stand. #Libya
Vallankumouksen alussa oli puhetta jopa siitä, että Sirt olisi tullut ilman taistelua kapinallisten puolelle.  Sen Vanhimmat kuulemma jo neuvottelivat tai olivat puheissa asiasta... Vaikka Sirt siis onkin Gaddafin syntymäkaupunki, niin se ei ilmeisesti ole mitenkään vannoutunut kannattamaan häntä.  Tuskin kaupungin asukkaat haluavat sellaista sotaa, kuin Misuratassa.

http://en.wikipedia.org/wiki/Sirt  
Sirt, also Surt and Sirte (Arabic: سرت, About this sound pronunciation French: Syrte, from Ancient GreekΣύρτις) is a city in Libya, in the Surt District, seat of some important governmental institutions (on the national level) and birthplace of the Libyan leader, Muammar al-Gaddafi in 1942. It is on the south coast of the Gulf of Sidra(ancient Syrtis Major, from which Sirt's name derives). Sirt lies halfway between Tripoli and Benghazi.


Väestö vuonna 2009  135.000   Korkeus merenpinnasta 29 metriä,  
Vallankumouksen lippu siis jo pikaisesti liehui Sirtissä....  Ja kiinalaiset rakentelivat rautatietä joskus, mitenköhän se sitten edistyi?  Kovin paljon ei vielä nyt Twitterissä keskustella tästä Sirt aiheesta.  Lienee hieman ennenaikaista, ensin pitää hieman paukutella pyssyjä ilmaan, nukkua, juoda aamuteet ja tankata autot.  Sitten lavalle hihhuloimaan ja keula kohti länttä ja painetaan baanaa... 


Having the control of #Brega is a good encouragement for the revolutionaries finally try to liberate #Sirt. #Feb17 #Libya #Libia


Matkaa Ras-Lanufista Sirtiin taitaa olla... Yli 300 km?   Mutta aavikkosodassa tila on epäolennainen ja etäisyydet samoin.  Tukikohdat, kaupungit ovat tärkeitä.  Vain niihin Gaddafi pystyy piilottamaan tykkinsä.  
MUTTA:  YK-Liittoutuman tehtävä EI OLE edistää vallankumouksellisten etenemistä.  
EHKÄ SIIS he eivät pommita aavikolla olevia Gaddafin sotilaita ??  


Tässä siis ratkaistaan eräs tämän NATO-operaation luonteeseen kuuluva asia.  Luultavasti NATO antaa näiden tapella vapaasti keskenään aavikolla ja keskittyy Tripoliin ja Misurataan.  Toisaalta jos Misuratan tilanne käy kestämättömäksi, niin NATON täytyy avata portti, josta kapinalliset pääsevät auttamaan.  


ILLALLA TILANNE TUNTUU MUUTTUVAN
19.47  Reuters: 20 military vehicles including truck-mounted anti-aircraft guns seen leaving Gaddafi's stronghold of Sirte going towards Tripoli
19.44   Dozens of civilian cars carrying families & loaded with people's belongings were also seen driving from #Sirte towards #Tripoli #Libya
Reuters: 20 military vehicles including truck-mounted anti-aircraft guns seen leaving #Gaddafi's stronghold of Sirte going towards Tripoli
OVATKO SIIS GADDAFIN LUOTETUIMMAT KÄTYRIT PAKENEMASSA SIRTISTÄ ISÄN TURVIIN? 


Twitter: 19.50  I pray with all my heart that the people of Sirt will see sense and liberate themselves, in conjunction with Eastern revolutionaries!     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

MUTTA KUINKA GADDAFI MENETTI 100.00 SOTILASTAAN.

Tässä blogissa kerrotaan hieman siitä tarinasta.
100.000 ilkeätä miestä joilla oli vahvat aseet, kuinka heidät pystyttiin voittamaan.
Kuinka Libyan urhea kansa hankki itselleen vapauden!

Ja kuinka jokainen diktaattori, joutuu nyt varomaan ja pelkäämään.

Sillä vapautta janoavat ihmiset ovat nyt yhdistyneet kaikkialla maailmassa. Ja vahvimmat heistä, ja osaavimmat, ja taitavimmat, ovat valmiit käyttämään kaikki kykynsä vapauden hyväksi.